Torpinventering.se

Om torpinventeringar i Sverige

Torpinventeringar i Sverige – karta

På den här kartan kommer jag att pricka in alla torpinventeringar jag får kännedom om, baserat på socken eller by och sorterat länsvis.

Klickar du på ikonen som ser ut som en liten ram, uppe till höger i kartfönstret, kommer du till en stor google-karta som är enklare att se detaljerna på.

Alla tips är hjärtligt välkomna – du får alltså gärna göra reklam för egen eller föreningens böcker om torpinventeringar. Soldat- och båtsmanstorp m.m. är självklart också av intresse!

Jag lägger ut både information om inventeringar publicerade på nätet, publicerade böcker, om det finns hela eller sammanfattade inventeringar publicerade i föreningars medlemsblad. Många gamla böcker finns indexerade i bibliotekskatalogen Libris och går att låna till sitt lokala bibliotek med hjälp av fjärrlån, så det gör inget om boken inte finns till salu längre. Tipsa på!

7 kommentarer

 1. Stig Åke Andersson

  22 september 2017 at 17:50

  Hej .

  Intressant att du samlar torpinventeringar i Sverige.

  Jag är medlem i Vassända Naglums hembygdsförening, samt dessutom dess ordförande.
  Jag väckte tanken någon gång under 2014 att vi i föreningen skulle genomföra en modern torpinventering. Tiden har nu gått och viss verksamhet har skett och vi är i gång, kan man säga.

  Jag skulle vilja ha kontakt , för att se hur vi kan samarbeta

  Vänligen

  • Göran Bengtsson

   18 oktober 2018 at 05:48

   Hej, jag håller på med nyinventering av tidigare gjort arbete i en socken i Varbergs kommun. Jag har en del tips att komma med då det gäller att implemetera modern teknik och kommunikation med länstyrelse och riksantikvarieämbete, om du är intresserad vill säga.

 2. anna martinsson

  9 februari 2019 at 09:40

  Hej

  jag har skrivit en bok om Rickarums kronoparks historia där jag letat upp de torp som fanns i kronoparken under sista delen av 1800-talet.

 3. Hej,
  Vi har gjort en torpinventering för Vrankunge rote i Skatelövs socken, Kronobergs län. Den ligger på vår hemsida som är http://www.vrankunge.se och under fliken torpinventering har vi underflik för bl.a. alla de torp som vi inventerat och tagit fram info om med en hel del foton. Varje torp har sin egen PDF-fil med information.
  Det vore trevligt att denna information kunde nås från hemsidan http://www.torpinventeringar.se
  Mvh
  Börje Silkenäs
  Webbmaster

 4. Hej,

  Här har Gåsinge-Dillnäs hembygdsförening en lista på de torp som är inventerade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.